søndag 3. august 2014

Gleder meg til vinteren jeg...

I know! Vi er enda ikke ferdig med den varmeste sommeren på lenge og så snakker jeg om vintern....Helt på bærtur ikke sant :) Men jeg gleder meg faktisk til den fine årstiden! Syns vintern er en herlig årstid, rent bortsett fra kulda da...den kan jeg klare meg foruten. Men det er noe magisk med snøen, julen og nyttår. Jeg er et vinterbarn selv, født i desember, og julen f.eks...den betyr mye for meg. Elsker å pynte både inne og ute, og nå som vi har flyttet blir det spennende å finne ut hvordan huset skal dekoreres første julen vi er her :) For ikke å snakke om dette med å gi gaver. Love it! Gjerne ting jeg vet de har ønsket seg lenge og har behov/bruk for...Ubetalelig å se gleden i ansiktet til mine nærmeste når de pakker opp gavene sine :)
Vindusshopping i desember. Å gå gatelangs og se de vakre utstillingene overalt...da blir jeg som et lite barn igjen. Jeg elsker det! Sommerfugler i maven og masse følelser som får fra pur glede til forventninger og glede over at akkurat den tingen jeg så i det vinduet...den skal jeg gi bort. Helt fantastisk. Lysdekorasjonene på torvet her i byen er også noe jeg gleder meg til å se igjen. Trærne er så vakre der de står med tusenvis av lys.....jo..jeg blir et barn igjen i desember :)Bildet er lånt fra Google

Men vi er ikke der riktig enda...Mye som skal på plass her i Gjøkeredet før vi kan sette oss og nyte julen. En vedovn/peis må vi ha. For hva gjør vi dersom strømmen går og det eneste man har er elektrisk fyring når det er mange minusgrader ute....Så det sier seg selv at peis...det er fornuftig investering :) Så skal gulvene i 1 etg. skiftes. Gammelt vinylbelegg skal byttes ut med nytt og de gamle brune dørene skal stedes til hvile! Nei jeg grunner og maler IKKE 7 dører en gang til! Been there-done that! Så må vi ha elektrikern hit en gang til for å få flere stikkontakter og et dobbelt stikk ute. Èn kontakt til bilen og en til lysene som skal være på den store tujaen foran huset :) Så det er alltid noe å se frem til.
Men hvilken årstid passer deg best? Sommer, høst eller vår.....eller er det vintern som er din favoritt også?

Ha en avslappende søndag og ta godt vare på deg selv :)4 kommentarer:

 1. Vinteren er min favorittårstid. Det er hvitt ute, det er fyr på peisen inne, det er ski ute, det er kakao inne og det er helt ok å sitte i et ullpledd, klemme på julegavene, planlegge hva man skal gi, også har jeg bursdag om vinteren. Så et ekte vinterbarn med vinteren og snøen i mitt hjerte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan HL :) Fra et vinterbarn til et annet...ski er best i peis...hihihii :) At jeg kunne glemme kakaoen da! Gjerne med en dæsj krem...åhhh....nammers det! Så du har også bursdag på vinteren...herlig :) Du er så absolutt et vinterbarn ja :)

   Slett
 2. Som jeg sier, hver årstid har sin sjarm. Leddene og reumatismen min er ikke så glad i kaldt og rått vær, selv om jeg synes vinteren er fin jeg også, men da med stabilt og tørt vintervær hvor snøen blir liggende.

  Det er kjempekoselig når vi kommer til adventstiden å pynte opp med julepynt, bake m.m. Om vinteren tenner jeg mye talglys, og det er kjempekoselig, og ikke minst tenne opp i ovnen :) Sitte under et kosepledd med en god kopp te og fyre i ovnen er kjempekoselig. Ikke minst sitte med strikking eller hekling. Ah! Det er en perfekt vinterdag for meg :)

  Ønsker deg en kjempefin søndag vennen :)

  Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig enig med deg :) Hver årstid har sin sjarm og jeg kunne ikke tenkt meg å bo i et land uten variabler på årstidene...Da hadde jeg gått lei tror jeg :) Forstår veldig godt at vintern ikke er din favoritt pga reumatismen og leddplagene...full forståelse for det! Stivner til på vintern jeg også pga fibromyalgien men ikke verre enn at det går greit. Stearinlys er et must på høst og vinterkvelder...og gjerne som du sier; fyre opp i ovnen/peisen...åhhh...kjempekoselig :) Ha en super kveld videre og sorry for sen besvarelse....:) Stoor klem..<3

   Slett