mandag 20. mai 2013

Enkelte ganger er det kanskje smart å holde kjeft??

Jeg mener at når man er ansatt i en bloggportal, så blir det helt feil å skulle ha en privat blogg der og i tillegg skrive sin personlige mening om diverse bloggere. Spesielt når det i forkant har vært ganske mye bråk der og mange episoder av både mobbing og trakassering som det som vanlig ikke gjøres noe med. Man blir henvist til politiet som bare henviser vedkommende tilbake til bloggportalen..og da gir de fleste opp. Man orker ikke å forholde seg til et system der bråkmakerne får herje fordi de bidrar til økt statistikk....tydelig hva som er viktigst!
Og når man vet at enkelte har fått lov til å herje rundt siden 2008....da begynner ikke bare jeg å lure. Det er mange som har forlatt bloggportalen nettopp fordi man ser at ledelsen tillater både drittslenging og ren trakassering. Jeg stiller et stort spørsmålstegn ved de ansatte på den bloggportalen.....Hvorfor jobber dere der? Har dere et mål og en mening med jobben eller er det faktisk slik at statistikken er Alfa & Omega?
For det skulle tatt seg ut om lederne i en bedrift gjorde det samme.....rimelig sikker på at det ikke hadde blitt akseptert.

Hva mener du? Er det helt greit at ansatte gjør slikt på en bloggportal der de jobber? Eller smaker det av interessekonflikt?

The Thinker........

10 kommentarer:

 1. Amen! Kjempeflott innlegg vennen! Mobbing er og blir straffbart, og mobbing kan ikke bortforklares! Her er en link som beviser dette: http://www.nrk.no/skole/klippdetalj?topic=nrk:klipp/825027

  Jeg vil sammenlikne mobbing på en bloggportal med mobbing i skolen. Som lærer i skolen har man plikt på å si fra hvis man oppdager mobbing: http://www.t-a.no/nyheter/article3199680.ece#.UZoVGUrYdBA

  Mobbing er mobbing samme hvor mye man vrir og vender på det i et forsøk på å vri seg unna! I

  Lærerne i skolen skal ta tak i mobbing når det skjer hvis ikke kan lærere faktisk få sparken. Så strengt er det. Det er ikke bare å si til en elev som blir mobbet at han/hun skal anmelde det til politiet! Oppdager en lærer at en elev blir mobbet har læreren plikt til å gjøre noe med det. Hvis ikke kan det koste læreren jobben! Så alvorlig er det!

  Les her hva arbeidstilsynet sier om mobbing samt å si fra når en oppdager mobbing: http://www.arbeidstilsynet.no/fakta.html?tid=78225

  De som er ansatt på et nettsted/bloggportal har arbeidsmiljøloven å forholde seg til. Når de får inn tilbakemeldinger om at mobbing skjer har de plikt til å ta tak i dette, og ikke skyve problemet fra seg.

  En god omgangsvenn jeg kjenner er ansatt i et nettsted. Ønsker ikke å si hvilket nettsted av hans sikkerhet. De ansatte der er drillet i hva de skal gjøre når det foregår mobbing, sjikanering og trakassering på nettsiden han er ansvarlig for! Ansatte på den nettsiden har ikke en gang lov til å avvise saken når de får inn tips om at lesere blir mobbet. De skal ta tak i mobbingen som skjer. Mobbing skal tas på alvor. De ser med en gang forskjell på usaklig drittslenging og mobbing. Overser de mobbing kan det koste dem jobben.På det nettstedet ip-blokkerer de vedkommende som mobber, men problematikken er at noen har flere ip-adresser (gjennom jobb, mobilt bredbånd og andre maskiner) slik at de får fortsette å skrive under andre nick.

  Hvilke signaler gir det til de unge når de ser at mobbing er godtatt ved et nettsted/bloggportal? Det er jo det nettstedet/bloggportalen indirekte viser når de ikke gjør noe med mobbingen! Akkurat på samme måte som hvis en lærer skulle overse at det foregår mobbing i en klasse!

  Det er selvfølgelig ikke greit at ansatte i en bloggportal er med på å støtte opp om mobbing! I mine øyne er jo det de gjør når de ikke tar tak i mobbingen, og avviser den med beskjed om å kontakte politiet. Jeg kjenner 5 stykker som har vært til politiet etter å ha blitt mobbet på et nettsted, og politiet har i klartekst sagt at det er nettstedets ansvar ene og alene å ta tak i mobbingen! Dessverre så gir folk opp!

  Takk og lov så ser det ut til at regjeringen i løpet av året kommer med et lovforslag for å forhindre mobbing på nettet. Dette lovforslaget faller ikke i god jord hos de som er og blir mobber. De unnskylder seg med at de blir fratatt ytringsfriheten sin. Ytringsfriheten vil aldri forsvinne ved en slik lov. En slik lov vil være en sikkerhet for den som virkelig blir mobbet på nettet, og dem er det dessverre mange av:( Fremdeles kommer vi til å ha ytringsfrihet som før. Det er ikke mobbing, og kommer aldri til å bli mobbing å si sin mening (på en saklig) måte på nettet. Det er heller ikke mobbing å stille seg kritisk til et samfunnsproblem, og mobbing på nettet er dessverre et økt samfunnsproblem.

  Det som er mest ille er at voksne nettbrukere er noen av de verste. De har fått lov til å herje fritt rundt med mobbing, trakassering og sjikanering på nettet i mange, mange år uten å bli stoppet, og det ser ikke ut til at noe stopper slike folk heller med mindre det kommer et lovforslag fra regjeringens side.

  Igjen et kjempesupert innlegg fra deg vennen! Du setter ord på det jeg også tenker!

  Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke videre:)

  Stor klem fra Toril


  SvarSlett
  Svar
  1. 5-stjernes kommentar som burde legges ut som eget innlegg:)) Det er ekkelt å tenke på hvilke signaler det gir når trakassring og mobbing godtas..ene og alene fordi det øker statistikken???!!
   Du har sagt alt som trengs på en så flott måte her vennen....tusen takk skal du ha:)
   Ønsker deg en herlig uke og en finfin dag videre:)) Stoor klem fra meg..<3

   Slett
 2. Ein som har opplevd mobbing20. mai 2013 kl. 16:01

  eg har sjøl blitt mobba på blogg,og EG GA OPP OG BLOGGE OG LA NED HEILE BLOGGEN MIN.NO ORKEr eg ikkje tanken på og blogge lengre, og EG KOMMER ALDRI TIL OG HA BLOGG IGJENN.eg skrev klage til dei ansvarlige på det blogg stedet,MEN EG FIKK BESKJED OM AT EG MÅTTE KONTAKTE POLITIET.det gjorde EG MEN DE KUNNE IKKJE GJØRE NOE MED DET.Politiet sa at det var blogg stedet SITT ANSVAR OG STOPPE MOBBING.bloggeren som mobba meg var ein VOKSEN BLOGGER,OG, BLOGGEREN HAR MOBBA SÅ MANGE BLOGGERE GJENOM SÅ MANGE ÅR.eg begynte og blogge i mars 2007,og bloggeren KALTE MEG FOR SYKOPAT DA EG SKREV MEININGA MI HOS EI BLOGG VENNINDE som EG HADDE KONTAKT MED.i 2008 klagde eg på bloggeren til blogg ansvarlige.bloggeren MOBBA EI ANNEN BLOGG VENNINDE AV MEG.eg har TATT VARE PÅ MAILEN EG FIKK FRA BLOGG ANSVARLIGE,OG DER STÅR DET at dei hadde prøvd og stoppe bloggeren mange ganger. HVER GANG KOM BLOGGEREN TILBAKE MED NYE BLOGG NAVN.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for din kommentar...Det gjør meg vondt at du har måttet oppleve slikt på en blogg og all forståelse for at du aldri vil blogge igjen! Man mister blogglysten når såkalte voksne mennesker driver på sånn og det å skulle bli møtt på en sånn måte du ble da du sa ifra er intet annet enn hårreisende...Men det er akkurat det samme jeg opplevde da jeg ble mobbet på en bloggportal...De ønsker tydeligvis ikke å gjøre noe med problemet...og det sier jo sitt.....

   Slett
 3. Er det virkelig mulig?????? Ansatte på en bloggplattform har ansvar for at mobbing ikke skjer. Det er deres fordømte ansvar. På vgblogg når vi blogget der var moderatorene flinke til og ta tak hvis det kom inn klage på oss som blogget der og vgblogg hadde tydelige grenser for hva de tolererte av oss som blogget der. Det var aldri mobbing på vgblogg. Vgblogg var et godt sted å blogge. Jeg fikk med meg hvor stygt du og bloggvenninnen din (T.RI) ble mobbet på den andre bloggportalen du blogget på og jeg blir skremt av at denne stalkeren deres har fått lov til å ture fritt frem i mange år. Denne bloggportalen kan ikke være et særlig seriøs bloggsted når de ikke greier å stoppe mobbere. Eller vil de ikke stoppe dem fordi konflikt selger? Det lukter interessekonflikt på lang vei. Jeg forstår hvorfor du valgte å bytte bloggplattform. Du gjorde det rette. Vi har kjent hverandre fra årnene på vgblogg siden vi begynte å blogge i 2006 og jeg vet du er en ærlig blogger og en og flott dame som jeg verdestter høyt<3 Jeg har jo hatt den store gleden av å treffe deg mange gange hjemme hos dere. Du skal vite at jeg støtter deg max.

  Stor klem til deg snuppa mi <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Halla Ida-mor:)) Så fint å se deg:)) Ja det var så godt som aldri noe slikt på VGblogg...og ved minste antydning ble det slått ned på med en gang...akkurat sånn det skal være. Faktisk sånn at jeg savner VGbloggen fordi det var ikke det bedritne miljøet der som det er på andre bloggportaler.....Vet om mange som har byttet og som ikke angrer et eneste sekund:))
   Gleder meg til se deg igjen; må bare få tømt flytte-eskene og ryddet litt før du kommer vettu snuppa:)) Jeg har alltid sagt følgende: Blogg ALDRI om noe du ikke kan bevise eller stå for...den som lyver vil alltid bli avslørt...alltid! Har avslørt enkelte som påsto at de var norgesmestere i et eller annet jeg...det var jo bare å ringe forbundet de påsto de tilhørte og når de da kunne fortelle at de ikke hadde vedkommendes navn i noe register...vel...busted som man sier det på godt norsk:))
   Så glad for deg og i deg Ida-mor...godt å ha deg i livet mitt skal du vite:)) Stooor klem til deg...her skal det spises...må gjøre det innimellom også...hahahhaa:))

   Slett
  2. Åhhhhhh jeg gleder meg masse til å møte deg når flyttestyret har roet seg for dere:) Du har rett. Aldri blogg om noe du ikke kan bevise. Det er en viktig bloggregel nr.1. Tenk så flaut å bli avslørt at ting ikke stemmer da? Da du blogget på den andre bloggplattformen mener jeg bestemt å huske at det var en blogger som fortalte om sine "evner". Stemmer det? Jeg mener bestemt at jeg leste bloggen til en blogger som skrev om "evnene" sine og det første som slo meg var at bloggeren løy. Jeg vet ikke hvorfor men det var noe med det bloggeren hadde skrevet som gjorde at jeg fikk en dårlig mavefølelse. Du må korigere meg hvis jeg er på bærtur.

   Jeg er glad i deg jeg også Snuppa<3

   Megaklemmer

   Slett
  3. Det skal bli så fint å møtes igjen ikke sant:)) Du vet hvordan det er når man er opptatt på hver sin kant og dagene bare flyr...men det skal vi få tatt igjen:))
   Joda, det stemmer det....var ei som påsto at man kunne tenke seg frisk...blir litt paradoksalt med tanke på at vedkommende selv har en haug av plager da...!!..og er delvis uføre...så kanskje ikke så effektivt som vedkommende skal ha det til??!! Mange måter å gjøre seg selv interessant på...syns bare synd på sånne som må ty til fantasier og løgner for å heve seg....de kan umulig ha det godt med seg selv...eller i forhold til andre. Mennesker som har det godt med seg selv og som er trygge på den de er har ikke behov for eller driver på sånn mener jeg. Det er noe med den dårlige selvtilliten og usikkerheten deres som blir så påtagelig og patetisk rett og slett....Bøttevis med megaklemmer:))

   Slett
 4. Ja det er en interessekonflikt og nei de burde ikke få lov å ha egne blogger på samme plattform som de er ansatt på!!!!
  Mobbing er forkastelig uansett hvor det skjer og skal og må ryddes opp i med en gang. Jeg har heldigvis sluppet greit unna mobbekommentarene, men har hørt om hvordan du ble behandlet og det er IKKE greit.
  Lykke til med flytting snuppa :-)

  Stor flytteklem :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så glad for flere enn meg mener at det er en interessekonflikt!! Jeg blir ganske så kvalm av hele opplegget på blogg.no....Og med all tydelighet er de med på å holde liv i mobbingen der...når Slarveposten blir fjernet og så kommer tilbake så er det et glitrende eksempel på at det er noen ansatte som driver den. Fordi når andre sletter bloggene kan de ikke opprettes...merkelig du!
   Tusen takk snuppelure og stooor *nå er jeg på plass* klem:))

   Slett