tirsdag 11. juni 2013

Money..money..money....

Et nødvendig onde ikke sant:)) Penger er roten til det meste....på godt og vondt. Sikker på at de fleste av oss har mer enn èn natt mistet nattesøvnen over bekymringer pga penger...
Men hva betyr økonomi for deg? Og gjør du det du kan for å holde hodet over vannet og gjøre morgendagen bedre; les spare...? For første gang i mitt snart 50-årige liv har jeg begynt å spare. Wow! Merkelig men utrolig god følelse det der..... Å se at man faktisk har penger på kontoen selv om det er rett før lønningsdag:))
Jeg hadde 1.2 millioner i gjeld....men takket være erstatningen fra *barnehjemsbarnas vederlagsordning og som det het dengang..billighetserstatningen så klarte jeg å kvitte meg med det aller meste!!
Med en lang *karriere* i barnevernets varetekt lærte jeg ingenting om betydningen av dette med økonomi. Penger var det samme som rekvisisjoner fra barnevernet og man fikk de tingene man trengte sånn. Ikke særlig moro å stå i butikken og få absolutt alles blikk når damen i kassen ropte utover høyttaleranlegget: ..*Vi har en rekvisisjon fra barnevernet her......*....det er dèn følelsen.....!!
Å være økonomisk uavhengig er vel noe alle drømmer om men de færreste av oss får oppleve og derfor er det desto viktigere at vi gjør oss selv uavhengige ved å prøve å spare. Og litt er bedre enn ingenting ikke sant:)
Om noen dager tikker trygden inn på kontoen...den har som regel lange ben fordi den har en tendens til å forsvinne veldig kjapt! Høres sikkert kjent ut.....men jeg har bare meg selv å takke og derfor er det nå shoppestopp inntil jeg har fått skattepengene og ryddet opp i småkaoset mitt. Jeg gleder meg faktisk og jeg har bestemt meg for å heretter kjøpe det jeg trenger...ikke det jeg har lyst på..bare fordi jeg har lyst på det...Stooor forskjell på wants og needs.....:))

Og mens jeg skal ned i vekt så skal gullgrisen min på fetekur....vi ønsker oss en tur til Mallorca neste sommer!!

Er du en sparer eller lever du etter mottoet: Penger er til for å brukes.....?2 kommentarer:

  1. Spare kan jeg, har vært flink til det gjennom alle år, ikke alltid jeg har hatt jobb men måtte spare deretter alikevel. Penger er viktig og en utfordring for de fleste. Kjøpepress møter man uansett via reklame som treffer oss daglig. Men uansett er det greit og ha en buffer itilfelle f.eks kjøleskapet ryker. 24.

    SvarSlett
    Svar
    1. Heisan H:)) Så bra at du er flink til å spare:) Ved nærmere ettertanke så er de aller fleste men jeg kjenner veldig flinke til det og har ikke dette shoppe-genet vi damer har...Menn tenker mer langsiktig mens kvinner er altfor impulsive! Og du har så rett; enhver husholdning bør tåle at kjøleskapet eller frysern går ad dundas..og at man da har råd til å kjøpe seg ny uten at det skraper kontoen eller velter hele budsjettet fullstendig:))

      Slett