mandag 10. juni 2013

..og meningen med det er.....?

Noen mennesker tror det er *en mening med alt*...Jeg kunne ikke vært mer uenig! Blond som jeg er finner jeg det svært vanskelig å finne meningen med at jeg ble påført en psykisk lidelse, PTSD etc etc, at barn dør av kreft eller utsettes for vold og overgrep...at eldre mennesker dør på bøttekott i et av verdens rikeste land...Kan noen være så snille å forklare meg meningen med det?
*Vi skal lære noe av det* er et standardsvar fra de som er overbevist om at det faktisk er en mening med alt....Hva faen?? Si det til en 5-åring som har blitt voldtatt f.eks...eller til en 10-åring som skal dø av kreft......*Du skjønner det lille Kari...at meningen med voldtekten var at du skulle lære noe av det*....Ville en troende sagt noe slikt til et barn? Hvis ja,da mener jeg at det er et gedigent overgrep det også.
Lite gjør meg mer opprørt enn denslags svadaprat. Jeg blir rett og slett rasende!! Det finnes et godt engelsk uttrykk for det...bullshit!

Jeg har alltid lurt på følgende; ville de samme *troende* tenkt og følt det samme dersom noe skjedde med en som sto dem nær? Barna deres f.eks...eller gode venner...Hva da? Ville de samme virkelig funnet trøst i at *det var nok en mening i at min sønn på 5 døde av kreft eller at min far døde på bøttekottet på gamlehjemmet....Her kommer jeg til kort....for de aller fleste er det fullstendig og totalt meningsløst....
4 kommentarer:

 1. Det er mange kontraster her i livet som som er skapt for spørsmålet;Hva er meningen med det? Du nevner gamle som dør i bøttekott, så vil jeg gjerne nevne at vi kaster tonnevis av mat hver dag her i landet som er spiselig. Det er mange som kunne trengt maten her i landet. Det er mange som sulter i vårt eget land. 24.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kunne ikke vært mer enig! Det er en skam å se all den spiselige maten som kastes hver eneste dag....Og med tanke på at så mange lever under fattidgomsgrensen så burde de kunne fått mye av den maten....det er totalt meningsløst å kaste mat så lenge den ikke er ødelagt på noen måte.

   Slett
 2. Det er noe som heter "Den redde og naives trøst" - og det at det er en "mening med alt" er noe jeg putter inn i den båsen. Det er knapt nok en mening med noe som helst. Det er bare ord.. som når du er oppe i noe som aldri kan bli bra- og noen stryker deg over håret og sier "i morgen er alt bra- alt blir bra" det er en trøst,men ingen sannhet.Det å si at det er en mening med noe er for meg en slags ansvarsfraskrivelse - man ønsker ikke ta innover seg hva som skjer eller har skjedd. Er redd for å analysere og finne en skikkelig forklaring:)

  God natt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Applaus og stjernedryss for flott kommentar...TAKK:)) Du har de ordene jeg ikke fant.....!!
   En riktig god natt til deg også:))

   Slett