torsdag 20. juni 2013

Slik har jeg tenkt å gå ned i vekt...og bli der!

Det viktigste er å la det gå over tid. Ingen hurtigkur her i heimen! Been there-done that..og det er aldri vellykket...Ei heller teller jeg kalorier lenger....jeg vet hva jeg skal spise og hvor mye/lite av de enkelte produktene.  Hvor lang tid det vil ta før jeg når målet mitt vet jeg ikke...ganske uinteressant egentlig:)) 
Min form for trening blir å gå 45 minutter på tredemølle annenhver dag. Og matplanen, den ser slik ut:


 • Frokost: 2 brødskiver med litt smør. 2 skiver med kokt skinke på hver av skivene, en liten stripe lettmajones og 6 skiver med agurk på hver brødskive. Jeg bruker ferdig oppskjært gulost og til 2 brødskiver tar jeg 1 og en halv gulostskive på hver brødskive. På gulosten tar jeg da gjerne paprika eller litt kaviar og agurk oppå der. NAM:)) 1 lite glass juice.
 • Lunch: Ofte det samme som til frokost eller 1 skål med frokostblanding uten sukker og med lettmelk.
 • Middag: Enten hjemmelaget salat med kylling og strimlet kokt skinke eller Fjordland f.eks..Jeg trives IKKE på kjøkkenet så her er det kjapt og enkelt som gjelder. Noen ganger tar jeg 2 grillpølser av kylling/kalkun, lomper, og tar 1 teskje rekesalat på hver av pølsene. Kalorimessig er det helt greit lærte jeg gjennom VG`s Vektklubb ifjor:)

Som mellommåltid eller hvis jeg i PMS-perioden blir sulten tar jeg en yoghurt. Dersom søthungeren melder seg har jeg en nødløsning som for meg fungerer helt perfekt; jeg tar en halv teskje med Nugatti Air og da har jeg fått mettet søtbehovet mitt.
Jeg er beinhard når det gjelder å holde dietter. Har man et mål og en mening med dietten er det ikke så vanskelig. Det handler om vilje.....enkelt og greit.
For mange år siden da jeg var overvektig gikk jeg ned 37 kg på egenhånd...Fulgte da samme dietten og gikk ned de kiloene i løpet av 14 mnd...Noe av det første jeg gjorde da jeg bestemte meg for å gå ned i vekt var å kjøpe meg en bukse jeg visste ikke passet og som jeg hadde ønsket meg så lenge, men den motiverte meg veldig fordi den var så utrolig fin. Rød var den og den hang ved døren inn til kjøkkenet der jeg bodde...slik at jeg måtte passerte den dersom jeg skulle inn og snike til meg et eller annet i kjøleskapet. Skal love at lysten på godis eller noe annet forsvant da ja.....:))
Jeg har 1 godisdag i uken og selvfølgelig er det på lørdag. Men da spiser jeg akkurat det jeg har lyst på...noe som gjør det mye lettere å holde seg til dietten hele uken.


Wish me luck:))

2 kommentarer:

 1. Dette klarer ddu bra. Fantastisk opplegg så det skal bli artig og lese om det. 3 kvarter gåing på mølle annenhverdag høres bra ut. Og de dagene du ikke er på den bruker vel din kjære tenker jeg. Stå på, du har mye godt i vente. 24.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei H og tusen takk for at du har troen på meg...Det setter jeg stor pris på:)) Åjada..min kjære må også få bruke *mølla * litt..Han har fått beskjed av legen om å trene litt pga diabetesen sin, selv om han er veldig tynn...Vet du; jeg gleder meg veldig til å kunne gå med klær som føles bra og at jeg føler meg vel...Det blir så bra:)) Ha en riktig god helg:))

   Slett