torsdag 30. januar 2014

Hva ser du etter når du skal velge bolig?

Huset i Hokksund skal leies ut. Så vi henvendte oss til Utleiemegleren og jeg spurte allerede på første møte om jeg skulle male de mørke rommene. Han mente at det ikke var nødvendig.....Men etter første visning fikk vi en følelse av at noe var galt. Vi syns jo huset er lekkert oppusset, flotte farver og stil i massevis....
Jeg har en venninne som har jobbet hos en boligstylist. Min venninne så annonsen og det første hun sier er følgende: *Jeg ville aldri ha leid der*...Hææ?? Hvorfor ikke det? Så sier hun det alle vet og bør vite; spesielt de som jobber i boligbransjen....* Lyst og luftig*..det er stikkordet! Og det er ikke engang bilde av badet! Jeg kjente jeg ble svett, kvalm og matt for jeg skjønte at da ble det plutselig mer å gjøre for meg...3 rom måtte altså males på nytt....Fytti helvete...den trengte jeg ikke! Det var bare å bite tennene sammen og gå på...selv om jeg er utmattet og har betennelser i musklene...Vi taper penger på at det står tomt, så vi hadde egentlig ikke noe valg.

1. Stuen....den var min store stolthet:) og så slik ut:

...etter å ha malt den i en farve som heter Lys Provence, og flyttet møblene ser det slik ut:
Det er ikke vanskelig å forstå forskjellen på personlige farver og markedsfarver...for gangen i 2.etg ble malt sort. En farve de aller færreste tør ha på veggene sine:) Jeg turte og stilig ble det!

..nå derimot er veggene hvite...


Kjøkkenet var Kobolt-blått, en farve vi syns passer veldig godt på et kjøkken..men hva hjelper det når flertallet vil ha det lyst og luftig? 


..og så har vi den hvite versjonen:


Sønnens soverom var også et av de rommene jeg var aller mest fornøyd med:


..men slik ser det ut etter at jeg malte over den mørkegrå veggen:


Det er ingen tvil om at det er de lyse rommene som er mest ettertraktet. De aller fleste som kjøper en bolig vil ha det, og når det gjelder utleie er det også slik. Fordi folk tenker som så når de sitter og blar gjennom annonsene: *Vil mine møbler passe inn der...*..og det er ikke alle utleiere som tillater at leietaker maler veggene. Vi gjør det:) Husdyr tillater vi også...heller ikke alle som tillater det.
Etter at huset er tømt fullstendig og vasket ned skal vi be om nye bilder til annonsen. Det må vi gjøre for å få vist hvordan det ser ut nå...og ikke slik det så ut da vi hadde våre personlige farver på veggene. Markedsvennlig er ordet, så får vi se om min innsats har gjort det lettere å få leid det ut:)

Men hva ser du etter når du skal leie bolig? Hva er de viktigste kriteriene for deg?


8 kommentarer:

 1. Det er mye jobb som ligger bak all den malingen din du.
  Du elsker mørke farger, og det er ikke alle som tør.
  Husk at møblene die er tilpasset og satt sammen etter hva du har inne i hodet.
  Det er jo slik for oss fleste, Vi har en tråd i det.
  Jeg liker lyse flater med innslag av farge klatter. Ente på vegger eller tilbehør, møbler.
  Blitt lysere jo eldre jeg blir.
  Har behov for mye lys kjenner jeg.
  De fleste trenger lyse vegger for å kunne forestille seg sine egne ting.
  Lykke til med utleien.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lady V:) Det er helt riktig det...veldig mye jobb ligger det i hvert eneste rom..Og det er sårt på mange måter å male over og gjøre huset annerledes...for så lyse farver er ikke meg i det hele tatt..Men nå handler det ikke om meg:) Skal man lykkes med det meste i livet, inkludert farver..så må man våge å gå utenfor A-4 rammen:)

   Slett
 2. Jeg blir imponert over hvor flink du er med farger og interiør. Der har jeg masse å lære. Derfor synes jeg det er kjempegøy å følge med bildene du legger ut på bloggen og facebooken din fra oppussingene du har gjort og gjør!

  Mine krav til leilighet er at det der brukervennlig, et sted man kan trives, et sted med god bussforbindelse mellom bydelene, og ikke minst at det er hjemmekoselig og lett å innrede.

  Lykke til med utleieren :)

  Ønsker deg en kjempefin torsdag vennen :)

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk vennen min:) Gøy å høre at du blir inspirert og får lyst til å kanskje lære mer:) De kravene du stiller...de stiller jeg meg 100% bak:)) Det er slik jeg tenker også...og huset må *føles* riktig. Det er noe med stemningen i huset/boligen....Ha en super dag videre snuppa, stooor klem i snøkaoset:)

   Slett
 3. Det kan være mange ting det, det koster flesk uansett men det var kanskje ikke det du tenkte på. Tenker på beliggenheten i forhold til butikk, sentrum, lege og i forhold til turterreng. Ellers, er det om det er stor/lite stue/kjøkken/bad om det er boder nok samt isolering, parkering osv...Det lønner seg og snuse litt rundt før man bestemmer seg. 24.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så viktige ting det du nevner; beliggenhet, planløsning, størrelse på rommene osv....og dette med parkering selv om jeg ikke har bilså har min kjære det...så det er veldig viktig:) Smart å bruke god tid når det gjelder boligjakt...om det er leie eller eie:)

   Slett
 4. Jeg liker og pusse opp jeg også. Kult! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei:)) Så kult da! Er jo bare så gøy å få det fint i heimen...aller helst til en rimelig penge ikke sant:))

   Slett