onsdag 13. februar 2013

Grensesetting....

Er det èn ting vi jenter bør bli mye flinkere til så er det å sette grenser for oss selv. Vi går på akkord med oss selv, finner oss i mye vi ikke ville unnet vår verste fiende engang og ordet NEI....dèt er vanskelig å si høyt! Hva er greia med det? Hvorfor er vi så himla opptatt av å bli likt av alt og alle...og hvorfor tillater vi at andre behandler oss som crap?
Jeg lærte ikke å sette grenser for meg selv før etter et metalt og fysisk sammenbrudd. Da var det en sykepleier som sa det så enkelt; *På tide å slutte å være andres dørmatte*.....Og hun har jo så evig rett! Jeg merket relativt fort hvem som ikke tålte at jeg begynte med grensesettingen....det var de som ikke fortjener min oppmerksomhet! De forsvant da de forsto at jeg ikke lenger aksepterte å være deres dørmatte. Like greit at de forsvant tenker jeg:)

Jeg har blitt en racer på å sette klare og tydelige grenser for meg selv, for er det èn ting som har blitt viktig for meg å leve etter så er det denne:


Ta den til deg og tenk igjennom hvorfor du mener at du ikke til enhver tid fortjener det aller beste...:)) Så mens du tenker over det...ha en herlig dag og ta godt vare på deg selv:))


13 kommentarer:

 1. Ååååååå det er så viktig å kjenne sine begrensninger og sette grenser. Vi kan ikke være alt for alle hele tiden. Av og til(ofte) må vi være alt vi kan bare for oss selv. Fortsett å sett dine grenser og de som blir værende er de som fortjener et så fantastisk menneske som deg!!!
  Stor klem :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant det er viktig??! Og det er så riktig det du sier at noen ganger kan vi ikke være noe mer enn alt..bare for oss selv...Så utrolig bra sagt snuppa:)) Tusen takk for herlig kommentar og fiiiiine ord:)) Stoooor klem:))

   Slett
 2. Jeg var innom tidligere i dag også, men du var ikke her ;-) Veldig viktig å sette grenser for seg selv, og overfor andre, for hvordan man vil ha det i sin omgivelse. Sånn at folk vet h a de har å forholde seg til også. Noe dørmattegreier vim vi ikke ha noe av nei. Stor klem til deg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje jeg var ute og luftet hunden eller gjorde noe annet viktig?? Nuvel...nå er jeg her:)) Nei altså dørmattestillingen...den er besatt...av en eller annen...ikke meg for jeg har sagt opp:)) Stooor klem på morgenkvisten:))

   Slett
 3. hei vennen.. så utrolig bra sagt.. dette er så sant så sant.. jeg kjenner at jeg er ganske dårlig på å si nei.. men tror jeg er dårligst på det ovenfor meg selv faktisk.. tror jeg stiller de største kravene til meg... jeg må ta meg selv i nakken..
  God natt vennen min.. klemmer i fleng

  SvarSlett
  Svar
  1. Riktig god morgen...bedre sent enn aldri ikke sant:)) Litt busy igår...se neste innlegg....Men grensesetting...vi jenter er så redde for å bli mislikt dersom vi sier nei...andres reaksjoner er viktigere enn våre egne behov...og slik skal det ikke være...Joda, man skal stille krav til seg selv, men det er vel så viktig å stille krav overfor sine medmennesker også. Det handler om å gi og få respekt fordi man rett og slett vet sitt eget beste:)) Stooor klem til deg:))

   Slett
 4. Kjempebra innlegg vennen! Det er kjempeviktig å sette grenser. Selv var jeg for dårlig til det før, men etter hvert som jeg har blitt eldre har jeg lært meg å sette grenser, både ovenfor meg selv og mine medmennesker. Jeg har opplevd før at folk at blitt sure hvis jeg f.eks. ikke ville være med på diskotek da vi gikk på det når vi var yngre. Begynte å tenke at det var deres eget problem hvis noen ble sure for noe sånt. Jeg tror at når man blir eldre, blir man mere sikker på seg selv, og da er det lettere å stille krav.

  Ønsker deg en kjempefin torsdag!:)

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk vennen:)) AMEN og stående applaus for din kommentar:)) Du har jo så rett...det er faktisk enklere dess eldre man blir å sette grenser og å stille krav. Noen fordeler skal man jo ha når man blir gamlere...hihihii:)) Stooor klem:))

   Slett
 5. Benedicte Fjeldberg14. februar 2013 kl. 19:37

  Hei Diva. Jeg forsøkte å legge inn kommentar i går, men av en eller annen grunn funket det ikke. Jeg trodde du hadde måttet slette bloggen din på nytt, men god hjelp fra Tanjaravn fant jeg deg igjen. Nå håper jeg du ikke blir borte igjen. Helt enig i dette innlegget selvsagt..Stor klem=O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heyyyy Lady B:)) Så fint at du fant meg igjen da:)) Jeg hadde bare skiftet navn på bloggen og da oppfattes det av systemet som at jeg sletter bloggen...noe jeg ikke hadde gjort:)) Stooor klem:))

   Slett
 6. Bare banker bittelitt på døra i dag også :-) Hei, hei :-) Siden du er opptatt i andre hus i dag kanskje, er jeg bare en snartur innom og henger opp denne lappen: " Ha en god natt :-) Natta-klem"

  SvarSlett
  Svar
  1. Miss Frodith:)) Neida, ikke i Casahappy idag...skal dit på lørdag sammen med Sjefen...som forøvrig kom hjem med råååsa roser og sjokolade til meg idag...romlemantisk ikke sant:)) Stoor nattaklem på vei:))

   Slett
 7. Jo, han er romantisk :-) Ikke noe her i går`n, men jeg er ikke så romantisk heller selv, så blir ikke så lei meg akkurat :-D Vi har aldri feiret den dagen. Ha en fin dag, Miss Diva :-)

  SvarSlett