mandag 11. februar 2013

Ikke alltid på topp...

Det er en av dagene da ingenting stemmer...Flashbacksene herjer og gir meg ikke fred i det hele tatt..Jeg blir det lille barnet som virrer rundt og leter etter trygghet og varme.Selv om jeg nå har begge deler i massevis, så vil det alltid være et sort hull der som ikke kan bli borte. Og jeg gråter..gjerne i bøtter og spann...for sorgen over å ha blitt fratatt muligheten til en *normal* oppvekst, et liv uten traumatiske minner/PTSD....minner om en mor som sto og så på at barna ble seksuelt misbrukt..., en mor som burde ha vært der på alle måter for å bidra til å skape et helt og stødig menneske...den er overveldende noen ganger. Uforutsigbarheten og utryggheten....jeg visste aldri når det enten ble juling eller trusler.....Og jeg blir rasende når noen da påstår at *det er jo bare å tenke seg frisk*...Kiss my fat ass..er mitt svar!!
Selvfølgelig kan jeg ta meg en pille og ha det mye bedre noen timer....men det er ikke sånn jeg er. Det er greit å ha det jævlig..kjenne på disse følelsene og vite at jeg er i live...bokstavelig talt! Minnene og PTSD`n er der fortsatt uansett og da blir det å lure seg selv ved å tro at alt blir så mye bedre over lang tid når man tygger piller. Noen ganger må jeg krype til korset og ta medisin fordi kroppen sier ifra om at nå jeg få slappet av i hele meg. Og jeg har all respekt og forståelse for at noen må ta disse medisinene hver dag, gjerne flere ganger om dagen. Jeg er glad for at jeg ikke har det behovet...men jeg har et behov noen ganger for å få ut følelsene, bildene og minnene som herjer....slik de gjør idag.Bildet er lånt fra Google

12 kommentarer:

 1. Opplevelsene fra barndommen, både de gode og de mindre gode - traumatiske former oss og vil være der resten av livet. Hvordan man takler dem er individuelt, det som passer for meg passer neppe for deg og jeg synes man skal holde seg for god til å dømme de som håndterer ting annerledes. Fin DIN måte og vit at du har mennesker rundt deg som er her for deg når du trenger å få ut litt gørr!!! Du er sterk, vakker og verdifull. Er imponert over deg!!! Lykke til vennen. Vi har alle våre møkkadager, men over skyene er himmelen alltid blå så da satser vi på en solskinnsdag i morgen :-D
  Stor mandagsklem :-) <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja er det ikke herlig med slike som skal fortelle folk at det er jo bare å tenke slik og sånn...og vips!!...blæææh:) Jeg har lært meg hvordan deale med de dårlige dagene og det fungerer helt utmerket for meg. For andre ville det ikke fungert i det hele tatt...Tusen takk for gode og oppløftende ord vennen...de varmer skal du vite:)) Stoor klem i kulda:))

   Slett
 2. Det er slik desverre. Noen dager faller verden i hodet på oss, og andre dager er vi høyt oppe.
  Livet kan være så utrolig vanskelig, og det er så mye som kan være feil i oppveksten.
  Poenget er at man lærer av de episodene, og gjør noe med livet. Det er lov til å falle sammen, og det er lov til å gråte når man er langt nede.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt riktig det Lady V...Det eneste som ikke er lov er å bli liggende...for da har man tapt! Men lange pauser noen ganger...det må man ta når kroppen sier ifra:))

   Slett
 3. Uff, var trist å se at du har det så dårlig i dag. Men sånn er det noen ganger, selv om din grunn er vondere enn jeg kan sette meg inn i egentlig. Så jeg ville egentlig bare komme inn her og klemme deg litt hardt, og ønske at ettermiddagen og morgendagen blir bedre. Som du sier, du vet hvordan å håndtere det på den måten som passer deg, og det er bra :-) Klemme hardt <3

  SvarSlett
  Svar
  1. ...det kalles livet.....Dagene og livet har alle regnbuens farver...gårsdagen var en sånn kjempegrå dag...Grått er en fin farve på veggene..men ikke humøret mitt....det liker jeg i varmere og lysere nyanser:)) Dagen idag er adskillig bedre:)) Klemmer godt på Frøken Frodith:))

   Slett
 4. kjære vennen min... det er lov å ha slike dager.. du har jobbet deg opp til å bli et fantastisk godt menneske tross all dritt og motstand.. la deg selv få lov til å kjenne litt på vondtene også, sånn er livet ditt og du må la det får komme ut ellers blir det krøll.. det vet du... her kommer en gigantbøttemedmassevarmeklemmer fra meg til deg..

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk vennen:)) Jeg har måttet lære meg å leve med både fortid og sporene etter den...og det er greit. Da må det nødvendigvis bli noen grå dager og tunge perioder innimellom...slik er det med en ballast som det jeg har....Klemmer godt på verdensbesteherligstekuleste:))

   Slett
 5. Tenkte jeg ville si i fra at i dag henger bildet ditt så fint i galleriet, bare så du vet :-) Håper dagen er bedre i dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så du meg ikke? Jeg var en snartur innom galleriet istad....Du verden...for et flott galleri!! Og så mye fine bilder:)) Kjempestilige og *talende* bilder i massevis:)) Dagen er adskillig mye bedre:))

   Slett
 6. Kjære vennen min! Vil gi deg en stor klem for å vise at jeg bryr meg! Du er ei kjempeflott, god og ærlig dame som ser medmenneskene dine. Du har lov til å ha dårlige dager hvor formen din ikke er helt på topp, og hvor du har lyst til å stenge verden ute!

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei vennen min...så fint å se deg her:)) Håper du har hatt en kjempefin helg i Oslo og at konserten var bra:)) Tusen takk for din omtanke og varme..og dine fine ord:)) De varmer skal du vite..<3 Stooor klem til deg snuppa og ha en finfin dag videre:))

   Slett