søndag 3. februar 2013

Når andres lykke blir irriterende..


Jeg blir stadig forundret over å se misunnelsen som herjer i dette landet...eller i denne verden som vi bor i. Nå sist var det Fotballfruen som fikk gjennomgå...igjen....Hun har min fulle støtte og jeg beundrer henne som menneske. Fordi hun ønsker å kjøpe seg en Chanel veske til 17000,- så er det plutselig en invitasjon å regne til offentlig henging. Det virker som at det å glede seg på andres vegne...dèt er vanskelig det! Hvorfor i all verden er det slik? Og hva er det med de som mener det er helt greit å kalle folk for egoister og hentyde om at vedkommende ikke har verken empati eller forståelse for andre??
Jeg har såpass psykologisk innsikt at jeg forstår hvorfor andres lykke kan bli veldig smertefull...fordi det minner vedkommende på hva h*n selv ikke har eller har fått til...og kanskje aldri vil få den muligheten, en følelse som gjør at man føler seg mindre verdt og mislykket. Og i all enkelhet så retter vi den følelsen dit den IKKE hører hjemme....hos den andre. Verden vil aldri bli et bedre sted så lenge misunnelsen får lov til å herje. Folk dreper i sinne, sjalusi og misunnelse!
Når folk har jobbet hardt og ikke gått over lik for å få det de har, så er det faktisk ingen andres business å fortelle vedkommende hva h*n bør/skal bruke pengene på...sånn er det med den saken:)

Link til innlegget:
http://fotballfrue.no/2013/01/02/luksus-vs-budsjett-18/

10 kommentarer:

 1. Kjempebra innlegg du har skrevet! Jeg skjønner ikke hva som er vitsen av bloggere å være sjalu på f.eks "Fotballfrue". Hvis noen har kjøpt seg noe nytt de er stolte over så er det kjempesupert at de er stolte, og det fortjener de også å være. Samme hvor mye prisen er på det de har kjøpt! Hvorfor bruke energi å være sjalu på andres lykke? Det er bare bortkastet energi! Jeg blir kjempeglad på mine medmenneskers lykke når de unner seg noe de har drømt om! Ikke noe er som å se gleden når mine bloggvenner presenterer noe de har kjøpt seg!:)

  Det å være så misunnerlig på andres lykke må bare spise opp en innvendig. Sjalusi og misunnelse er roten til alt ondt, dessverre!:(

  Ønsker deg en kjempefin søndagskveld!:)

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk vennen:)) Ja hva er det med folk som påberoper seg retten til å kritisere andres valg vedr kjøp av det ene eller det andre? Bare fordekt misunnelse spør du meg! Syns det er flott at Fotballfruen gjør som det passer henne og gir til veldedighet i tillegg....superbra:)) Kan fortelle at den andre bloggen nå er slettet....*lettelse*....Stooor og varm klem til deg snuppa:))

   Slett
 2. go morgen, Diva, det er mandag..Ja, det er rart dette med misunnelse. Jeg tror det som regel er folk som ikke har det så godt med seg selv, for liten selvtillit, et eller annet, som går rundt med misunnelse og sjalusi.. det tror jeg. Folk må få gjøre som de vil med pengene sine, og livene sine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. God kveld Frodith:)) Ja ikke sant...det er da så enkelt som at du styrer dine penger og vice versa....er da ingen andres business det....Vi prioriterer å pusse opp før innflytting og idag har vi skiftet lampene på badet. Lampene ser knalldyre ut men de kostet 599,- tilsammen for begge:)) Høy wowfaktor til lav pris...me like me like:))

   Slett
 3. Hei. Jeg fant frem og håper dette går er riktig. Misunnelse er vondt og kan ta sin tid og legge bak. Hvorfor blir man full av misunnelse. Kan man heller ikke glede seg på andres vegne? Det er bedre enn og surmule i lang tid. 24.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan, så hyggelig å se deg her:)) Merkelig fenomen det der at det er så vanskelig å glede seg på andres vegne...da har man det ikke bra med seg selv og det å se at andre får ting og ordner opp det trigger noe i mennesket..Og dette noe er rett og slett det at man da blir påminnet om det man selv ikke har fått til...:))

   Slett
 4. Et veldig bra innlegg, kjære :) Ikke alltid like lett å forstå hvordan/hvorfor folk er misunnelig. Heldigvis er jeg priviligert å kunne glede meg på andres vegne, og er takknemlig for det. Måtte være vondt å gå rundt å være misunnelig på andres lykke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Riktig god morgen Milagres, så hyggelig å få besøk av deg:)) AMEN til din kommentar, det å være misunnelig på andres lykke er bare bortkastet energi, samtidig som jeg forstår hvorfor...Det handler om at andres lykke trigger vår egen følelse av mislykkethet....

   Slett
 5. Prøver igjen, er noe som heter, du får intet med deg dit du går, la nå folk få kjøpe seg og ha lyst på hva de vil, om man skal være misunnelig på andre da får man lite annet å gjøre hehe, so hu venninna mi som vistnok visste alt om meg og min økonomiske status og mente jeg var sjalu djesses haha

  SvarSlett
  Svar
  1. Weee....der var du vettu:)) Ja ikke sant, det er og skal væreen privat sak hva folk bruker sine penger på så lenge det ikke går utover noen..mener jeg:) Men i all verden for en kontrollfrikete *venninne* du har da...lucky you...NOT:)) Jeg skjønner jo hvorfor mange blir misunnelige; fordi andres vellykkethet og kjøpekraft trigger vår egen følelse av mislykkethet....og den følelsen er ikke god:)

   Slett