tirsdag 29. juli 2014

Er det virkelig så enkelt?

PT....Personlig Trener...eller slavedriver om du vil :) Nei jeg skal IKKE bli det, men jeg ser at det er altfor enkelt å bli det! Noen påstår at de brenner for overvektige og vil hjelpe dem...men når man ikke kan hjelpe seg selv engang, hvordan kan man da tro at man er istand til å inspirere og motivere andre? Når det kommer flerfoldige innlegg i uken/satt på spissen...som handler om enten manglende motivasjon eller fravær av viljestyrke og legitimering av sprekker på diett og vektøkning osv osv...da begynner jeg virkelig å lure. Personlig hadde jeg ikke likt å hatt en PT som var overvektig....da mener jeg med bilringer og som fremstår som lite trent, fordi det sender signaler om at vedkommende ikke tar seg selv og sin kropp på alvor. For å si det sånn; det blir for meg like dumt som at jeg skal få andre til å slutte å røyke når jeg røyker selv! En trener skal motivere, være et forbilde, inneha nok kunnskap om overvekt og hvorfor folk er overvektige/ eller blir det...Ei heller passer det seg at en PT snakker nedsettende om seg selv og andre overvektige ved å kalle dem det styggeste ordet jeg vet om..*feit*...Alle vet at det er et av de mest brukte mobbeordene, noe alle som enten har vært eller er overvektige dessverre altfor ofte opplever eller har opplevd. Hva slags signaler sender det h*n som endelig har tatt motet til seg og oppsøker et treningssenter? Skal man virkelig der også få slengt i ansiktet noe man har hørt altfor ofte? Er det virkelig så enkelt som at hvis man har gått ned X kilo så er det fritt frem og dermed kan *alle* som vil bli en PT? Fordi man har muligheten på nett? Nå vet jeg at noe av *utdannelsen* innebærer at man må vise sine kunnskaper i praksis. Da håper jeg de som egentlig aldri burde bli PT ramler fort av lasset. For det stinker av hele opplegget spør du meg!
Jeg stiller krav og har forventninger til de som jeg ber om at skal hjelpe meg..mot betaling, og da forventer jeg faktisk at de kan tingene sine. I alle år, fordi jeg har vært overvektig selv, har jeg hatt og har fortsatt en dyp respekt og forståelse for overvektige og deres liv/hverdagsutfordringer. Men når jeg ser at overvektige bruker andre overvektige ene og alene for å bli kjent og under påskuddet om at de ønsker å hjelpe andre overvektige....da blir jeg skuffet og forbanna...Det er så smakløst og respektløst som det går an. Men vi vet jo alle at enkelte er villige til å selge sjelen sin i håp om *fortune and fame*.....Har bare èn ting å si om hva jeg syns om det....æsj!

Det var dagens utblåsning og det var godt å få det ut :)


Bildet er lånt fra Google

Ha en fantastisk dag og ta godt vare på deg selv :)6 kommentarer:

 1. En personlig trenger skal guide deg. Men den trenger ikke ha diett, heller spise sunt og variert. Det er et godt forbilde. Og være i mye fysisk aktivitet, selvfølgelig. Og kunne sette opp et godt treningsoppdrag og selvfølgelig også trene selv. Men tynn trenger ikke være et krav, men sunn. Sunn, trives. Har du en trener? Du inspirerer i alle fall meg til å blogge videre. Om bøker og sånt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Riktig god morgen HL :) Helt enig i at en PT skal guide..på riktige veier..for å si det sånn. Jeg sier ikke at en PT MÅ være tynn, men veltrent...det mener jeg bør være et minimumskrav. Jeg har ikke en trener, jeg vet godt hva min kropp tåler både av mat og trening :) Tusen takk skal du ha, veldig hyggelig å høre at jeg inspirerer deg til å blogge videre. Blogg i vei! Sett ord på tanker og følelser, la bloggen bli et sted som reflekterer deg og ditt liv...på godt og vondt :)

   Slett
 2. Det er så sant som det er sagt her. Ikke alle kan være det de ønsker, og jeg hadde heller ikke gått til en Pt som var (feit)
  Det handler om å ta seg selv på alvor. Det er mulig å være i fysisk god form uten å være sylslank, og det er mulig å være sylslank og i en elendig form. Kommer jo litt ann på hva en vil ha ut av det.
  Ikke alle kan være lærere, eller trenere. Slik er det bare. Opp til forbrukerne å bestemme da det er de som betaler regningene.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lady V :) Det er akkurat det som er mitt poeng. Å ta seg selv på alvor dersom man ønsker å hjelpe andre. Nei man trenger ikke å være i god fysisk form selv om man er tynn eller slank, men som PT sender man feil signaler dersom man er utrent og har en kropp som trenger å strammes opp. Skulle jag hatt en PT hadde jeg stilt krav...jeg vil vite hva jeg betaler for!

   Slett
 3. Kjempebra innlegg vennen, og du får frem mange viktige poeng!

  Jeg mener en personlig trener skal være en guide som skal motivere, og ikke rakke ned på vedkommende han er veileder for! Kanskje burde en personlig trener også hatt psykologi og menneskekunnskap i sin utdannelse, og ikke minst opplæring i hvordan behandle ulike mennesker!

  Jeg mener denne personlige treneren rett og slett mobber med sine innlegg, og slik skal ikke en personlig trener være! I hvert fall ikke i mine øyne!

  Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld :)

  Stor klem fra Toril

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk skal du ha vennen :) Der er vi så enige!! Det burde vært innført psykologi og kunnskap om de forskjellige spiseforstyrrelsene og tegnene på dem slik at en PT kan gjøre det som er mest riktig, nemlig å sende vedkommende videre slik at h*n får den hjelpen h*n trenger. Disse jeg snakker om er IKKE PT men på vei til å bli...og det er slike jeg mener bør tilegne seg både mer menneskekunnskap og litt selvinnsikt...:) Ha en herlig dag snuppa...Stoor klem..<3

   Slett